Raport roczny 2020 - Zarząd Dróg Miejskich w Warszawie

Raport roczny 2020

Rok 2020 przebiegł pod znakiem pandemii koronawirusa. Jednak mimo trudności przeprowadziliśmy wiele mniejszych i większych inwestycji, które poprawiły infrastrukturę drogową w mieście. Zaświadczyć mogą o tym liczby – m.in. 133,5 tys. m kw. wyremontowanych jezdni, 77, tys. m kw. wyremontowanych chodników, 46 wybudowanych i odnowionych tras rowerowych, 669 zainstalowanych nowych latarni, a na nich zamontowanych 1881 nowych opraw, czy wreszcie 264 doświetlone przejścia dla pieszych.

To oczywiście tylko wycinek, bo naszych działań w zeszłym roku było zdecydowanie więcej. O wszystkich informujemy w raporcie ZDM za 2020 rok, jednocześnie zachęcając do lektury.

Choć 2021 rok przebiega podobnie do poprzedniego (obostrzenia spowodowane koronawirusem), nie zwalniamy tempa. W dalszym ciągu czeka nas wiele pracy, dlatego zapewniamy, że niezmiennie będzie ona prowadzona w celu poprawy bezpieczeństwa i zwiększania komfortu wszystkich uczestników ruchu.